PNM Holdingin vastuullisuusraportti julkaistu

 

Vastuullisuus toiminnan peruspilarina

Vastuullisuus on ollut PNM:n toiminnan peruspilareita alusta lähtien ja yksi kantavista arvoistamme. Valmiina on nyt historiamme toinen vastuullisuusraportti, joita kehitämme ja laadimme jatkossa säännöllisesti. Raportilla vastaamme asiakkaidemme ja kumppaniemme toiveisiin saada tietää enemmän vastuullisuustyöstämme. Se on myös oiva keino lisätä huomiota ja tietoisuutta vastuullisuustoimista niin yrityksemme sisällä kuin ulkoisten sidosryhmien kesken. Tässä raportissa keskitymme pääasiassa PNM Gourmet Oy:n sekä Chipsters Food Oy:n Keravan, Maarianhaminan sekä Porvoon tuotantolaitosten toimintaan.


Yksi yrityksemme suurimmista intohimoista on ruokakulttuurin rikastaminen – vastuullisesti. Meille on tärkeää kantaa vastuumme ympäristön, yhteiskunnan ja ihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi.
— Richard Bergström / Toimitusjohtaja, PNM Holding

Poimintoja vastuullisuustoimistamme:

  • Laskimme oman toimintamme hiilijalanjälkeä (Scope 1 ja 2), ja laadimme konkreettisen suunnitelman sen pienentämiseksi: Tavoitteenamme on, että oman toimintamme päästöt laskevat 75 % vuoteen 2035 mennessä.

  • Lisäsimme vastuullisuusosaamista ja ymmärrystä organisaatiossa mm. osallistumalla Syklin Seuraava Siirto -hankkeeseen ja Lidlin Ilmastoakatemiaan

  • Pääsimme hävikinvähennystavoitteeseemme

  • Vähensimme vedenkulutusta kaikissa tuotantoyksiköissämme

  • Uusimme Ahvenanmaan tuotantoyksikkömme kylmälaitteita, jolla positiivinen vaikutus hiilijalanjälkeemme

  • Aloitimme valaistuksen päivittämisen LED-valoihin

Vastuullisuustyö nyt ja tulevaisuudessa

Olemme ylpeitä osaamisestamme vastuullisessa hankinnassa, joka on ollut osa yrityksemme toimintatapaa alusta alkaen. Ottamalla esiin vastuullisuuskysymykset kaikkien sidosryhmien kanssa pystymme vaikuttamaan myös verkostojemme toimintamalleihin.

Raportissa on kuvattu niitä toimenpiteitä, joilla kehitämme toimintaamme yhä paremmaksi. Haluamme olla asiakkaillemme kumppani, joka valitaan paitsi laadukkaiden tuotteiden, myös kestävän kehityksen periaatteiden ansiosta. Seuraamme tarkasti maailman megatrendejä ja toimintaympäristön muutoksia. Kehitämme tuotevalikoimaamme sekä vastuullisuusnäkökulmasta että kysynnän muutosten mukaan.

Työantajan vastuullisuus on tänä päivänä tärkeä kriteeri työpaikkaa valittaessa. Koemme, että parhaat osaajat hakeutuvat yrityksiin, joiden arvomaailman he jakavat.

Liiketoiminnan ympäristövaikutukset tulevat heijastumaan lähivuosina yhä suoremmin yrityksen rahoituksen saatavuuteen. EU-taksonomia määrittelee tekniset kriteerit kuudelle ympäristötavoitteelle, jotka ovat: ilmastonmuutoksen hillintä, ilmastonmuutokseen sopeutuminen, kestävä merien ja vesien käyttö, siirtyminen kiertotalouteen, saastuttamisen hillitseminen sekä luonnon monimuotoisuuden suojelu.

Asetamme itsellemme säädöksiä korkeammat tavoitteet ja tunnemme toimintamme suorat vaikutukset. Olemme viemässä vastuullisuutta osaksi kaikkia ydintoimintojamme ja pyrimme selvittämään yhä enenevissä määrin toimintamme välillisiä vaikutuksia. Olemme hyvällä kasvun polulla yritysvastuun osalta ja kaikki yrityksessämme ovat sitoutuneita tekemään yhdessä töitä tavoitteiden saavuttamiseksi.

Minna Havukainen, PNM Gourmet

Lisätietoja
Director, Category Management & Quality Assurance, PNM Gourmet
Minna Havukainen
+358 (0)50 300 0880
minna.havukainen@pnm.eu


Vastuullisuusraportti 2022

Konsernin vastuullisuusraportissa keskitymme pääasiassa PNM Gourmet Oy:n sekä Chipsters Food Oy:n Keravan, Maarianhaminan sekä Porvoon tuotantolaitosten toimintaan.

 
Markkinointi PNM Holding